maanantai 7. syyskuuta 2015

Kinkkuvoileipäkakku/ Ham Sandwich Cake (24cm)


















Pullahiiren ohjeella tehty super hyvä kinkkuvoileipäkakku. Täältä löytyy alkuperäinen resepti. Olen lisännyt ohjeeseen hieman täyteaineksia. Ensikerralla kokeilen tehdä joka toisen kerroksen graahampaahtoleivästä. Kakku kannattaa ehdottomasti tehdä tarjoilua edeltävänä päivänä, jotta se ehtii maustua.


Pohja:
2pkt (á 700g) Fazer ruispaahtoleipää

Täyte 1 (kinkkutäyte):
300g Ohuen ohut ylikypsä saunapalvikinkkua
200g maustamatonta tuorejuustoa
200g yrtti tuorejuustoa
150g creme fraishea
1,5 maustekurkkua
ruohosipulia
mustapippuria

Täyte 2 (kurkku-paprikatäyte):
1 keskikokoinen punainen paprika
100g+ 5cm pala kurkkua
250g maustamatonta tuorejuustoa
250g creme fraishea
mustapippuria
suolaa

Kostutus:
n. 2,5 dl lihalientä

Valmistusohje Tarun Taikakakut blogista: Keitä ensimmäisenä lihaliemi: 1 lihaliemikuutio + 1/2 litraa vettä. Jätä jäähtymään.
(Tästä jää ylimääräistä)

Kuorrutus:
2dl vispikermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
pieni ripaus suolaa
(jos haluat pursottaa koko kakun, tee tämä kuorrute pursotus tyylistä riippuen 1,5-2 kertaisena)

Koristeluun:
herneenversoja, kinkkua, tomaattia, kurkkua, viinirypäleitä salaattia ym..


Toimi näin:
 
1. Vuoraa 24 cm irtokakkupohjavuoka kelmulla ja leikkaa leivinpaperista irtokakkupohjavuoan reunalle korkea tukireuna. Kakku tulee nousemaan yli reunojen.

2. Leikkaa paahtoleivistä ohuelti reunat pois.

3. Mittaa monitoimikoneeseen täytteen 1. tuorejuustot, creme fraishe, ruohosipuli sekä mausteet. Pyöräytä ainekset sekaisin. Lisää maustekurkku ja pyöräytä varovasti. Lopuksi lisää kinkku ja pyöräytä konetta sen verran, että kinkku menee haluamasi kokoiseksi silpuksi.  Varo sekoittamasta liikaa! Täytteiden raaka-aineet voi myös pilkkoa, jos haluaa vähän suurempaa suutuntumaa.

4. Tyhjennä kulho ja mittaa Täytteen 2. tuorejuusto, creme fraishe monitoimikoneeseen. Pyöräytä aineet sekaisin. Lisää makusi mukaan mustapippuria sekä suolaa. Lisää lopuksi pesty paprika suurina paloina joukkoon. Pyöräytä konetta vielä sen verran, että paprika menee sopivan kokoiseksi palasiksi. Varo sekoittamasta liikaa! Raasta pesty kurkku karkeaksi raasteeksi ja valuta siitä kevyesti painellen ylimääräinen neste pois siivilässä. Lisää kurkkuraaste täytteen joukkoon ja sekoita täyte tasaiseksi.

5. Levitä leivistä vuokaan ensimmäinen kerros.

6. Kostuta lihaliemellä ja levitä puolet Täyteestä 1. leipien päälle.

7. Levitä leivistä toinen kerros, kostuta lihaliemellä ja levitä päälle puolet Täyteestä 2.

8. Levitä leivistä kolmas  kerros, kostuta lihaliemellä ja levitä päälle loput Täyteestä 1.

9. Levitä leivistä neljäs kerros, kostuta lihaliemellä ja levitä päälle loput Täyteestä 2.

10. Levitä lopuksi viimeinen viides kerros leipien päälle ja kostuta lihaliemellä.

11. Käännä ylimääräiset kelmut voileipäkakun päälle suojaamaan. Laita esim. leikkuulauta voileipäkakun päälle painoksi. Nosta jääkaappiin vetäytymään yön yli.

12. Seuraavana päivänä kumoa kakku tarjoiluastialle.

13. Pehmennä tuorejuusto. Vatkaa kerma vaahdoksi ja vatkaa joukkoon pehmennetty tuorejuusto sekä suola. Levitä kuorrute voileipäkakun päälle tai pursota. Koristele haluamallasi tavalla.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti