maanantai 7. syyskuuta 2015
Kinkkuvoileipäkakku/ Ham Sandwich Cake (24cm)
Pullahiiren ohjeella tehty super hyvä kinkkuvoileipäkakku. Täältä löytyy alkuperäinen resepti. Olen lisännyt ohjeeseen hieman täyteaineksia. Pohjana käytin sekä ruispaahtoleipää, että graahampaahtoleipää. Kakku kannattaa ehdottomasti tehdä tarjoilua edeltävänä päivänä, jotta se ehtii maustua.
Pohja:
1ptk (á 550g) Vaasan Taika ruispaahtoleipää
2ptk (á 500g) Kotimaista grahampaahtoleipää
Täyte 1 (kinkkutäyte):
300g Ohuen ohut ylikypsä saunapalvikinkkua pilkottuna
200g Philadelphiaa
200g yrtti tuorejuustoa
150g creme fraishea
125g suolakurkkua pieneksi pilkottuna
20g (noin 3/4dl)ruohosipulia pieneksi pilkottuna
3ml mustapippuria
Täyte 2 (kurkku-paprikatäyte):
120g punaista paprikaa (noin 1 keskikokoinen paprika)
200g kurkkua
300g Philadelphiaa
300g creme fraishea
3ml mustapippuria
pari ripausta suolaa
Kostutus:
n. 2,5 dl lihalientä
Valmistusohje Tarun Taikakakut blogista: Keitä ensimmäisenä lihaliemi: 1/2 lihaliemikuutio + 2,5 litraa vettä. Jätä jäähtymään.
(Tästä jää ylimääräistä)
Kuorrutus:
2dl vispikermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
pieni ripaus suolaa
(Tästä riittää ohut kerros kakun ympäri, jos haluat pursottaa koko kakun, tee tämä kuorrute pursotus tyylistä riippuen 1,5-2 kertaisena)
Koristeluun:
herneenversoja, kinkkua, tomaattia, kurkkua, viinirypäleitä salaattia ym..
Toimi näin:
1. Vuoraa 24 cm irtokakkupohjavuoka kelmulla ja leikkaa leivinpaperista irtokakkupohjavuoan reunalle korkea tukireuna. Kakku tulee nousemaan yli reunojen.
2. Leikkaa paahtoleivistä ohuelti reunat pois.
3. Mittaa kulhoon täytteen 1. tuorejuustot ja creme fraishe, sekoita tasaiseksi. Lisää ruohosipuli sekä mausteet, sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon suolakurkku ja lopuksi kääntele joukkoon kinkku, sekoita tasaiseksi.
4. Mittaa kulhoon täytteen 2. tuorejuusto ja creme fraishe, sekoita tasaiseksi. Lisää mausteet ja pieneksi pilkottu paprika, sekoita tasaiseksi. Raasta pesty kurkku karkeaksi raasteeksi ja valuta siitä kevyesti painellen ylimääräinen neste pois siivilässä. Lisää kurkkuraaste täytteen joukkoon ja sekoita täyte tasaiseksi.
5. Levitä graahampaahtoleivästä vuokaan ensimmäinen kerros.
6. Kostuta lihaliemellä (25-30ml) ja levitä puolet Täyteestä 1. leipien päälle.
7. Levitä ruispaahtoleivästä toinen kerros, kostuta lihaliemellä (30ml) ja levitä päälle puolet Täyteestä 2.
8. Levitä graahampaahtoleivästä kolmas kerros, kostuta lihaliemellä (25-30ml) ja levitä päälle loput Täyteestä 1.
9. Levitä ruispaahtoleivästä neljäs kerros, kostuta lihaliemellä (30ml) ja levitä päälle loput Täyteestä 2.
10. Levitä lopuksi viimeinen viides kerros graahampaahtoleivästä ja kostuta lihaliemellä (25-30ml).
11. Käännä ylimääräiset kelmut voileipäkakun päälle suojaamaan. Laita esim. leikkuulauta voileipäkakun päälle painoksi. Nosta jääkaappiin vetäytymään yön yli.
12. Seuraavana päivänä kumoa kakku tarjoiluastialle.
13. Pehmennä tuorejuusto. Vatkaa kerma vaahdoksi ja vatkaa joukkoon pehmennetty tuorejuusto sekä suola. Levitä kuorrute voileipäkakun päälle tai pursota. Koristele haluamallasi tavalla.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti