sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Mustikkaiset dallaspullat/ Dallas Buns With Blueberries

Nämä ovat ihanan pehmeitä pullia kahvipöytään! Mustikka ja vanilja sopivat mainiosti yhteen. Tänä kesänä näitä on tullut syöty paljon. Ohjeeseen olen lisännyt mustikat ja täytettä säästän enemmän pullien päälle kuin mitä alkuperäisessä reseptissä ohjeistetaan. Väliin voisi kokeilla myös raparperia, tuoreita vadelmia tai mansikoita. Alkuperäinen ohje on Maku-lehdestä ja se löytyy täältä. Ohjeesta tulee noin 16 pullaa.


Taikina:
25g hiivaa
300g (3dl) täysmaitoa
1/2 kpl munaa (laitoin 26g)
90g (1dl) sokeria
1tl suolaa
445g (7dl) vehnäjauhoja (käytin 447g eli 7.5dl)
100g normaalisuolaista voita huoneenlämpöisenä

Täyte:
150g normaalisuolaista voita
200g Valion maustettu rahka vanilja
70g (1/2dl) vaaleaa siirappia
1 pussi (63g) blå band vanhan ajan vaniljakastikeaineksia
1rkl vaniljasokeria
tuoreita mustikoita noin 1,5-2dl

Voiteluun: 
1/2 kpl munaa


Toimi näin:

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Riko muna lasiin ja sekoita rakenne rikki. Kaada puolet munasta maito-hiivaseokseen ja lisää sokeri sekä suola.

2. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Lisää lopupuolella pehmeä voi ja vaivaa taikinaa, kunnes voi on imeytynyt. Vaivaa loput jauhot taikinaan. Tämän jälkeen jatka vaivaamista noin 10 min. Peitä kulho liinalla ja kohota taikinaa noin 30-60 minuuttia (annoin taikinani kohota 1 tunnin).

3. Valmista täyte. Sulata voi ja anna hieman jäähtyä. Lisää voin joukkoon vaalea siirappi, kastikeainekset ja vaniljasokeri, sekoita hyvin. Lopuksi sekoita joukkoon vaniljarahka.



4. Kauli kohonnut pullataikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi jauhoitetulla alustalla (kaulin omani noin 30 x 46 cm kokoiseksi levyksi) ja levitä 1/2 osaa täytteestä levylle ja ripottele reilusti tuoreita mustikoita päälle. Paina mustikoita hyvin kevyesti kädellä taikinan sisään. Kääri taikinalevy rullalle ja leikkaa se noin 2 cm:n paksuisiksi kiekoiksi. Laita kiekot pullavuokiin (itse tykkään jättää taikinalevyn yläreunasta noin 1 cm levyisen alueen täyttämättä ja ennen kuin rullaan taikinalevyn, sivelen reunaan sormella vettä liimaksi. Näin kiekot ovat pysyneet hyvin kiinni uunissa).



5. Kohota dallaspullia liinan alla uunipellillä noin 15 minuuttia. Jätä reilusti kohoamisvaraa pullien väliin. Itse laitan yhdelle pellille vain 6 pullaa. Voitele pullat munalla. Levitä loput täytteestä dallaspullien päälle.



6. Paista dallaspullia 225 asteisen uunin keskitasolla noin 8–15 minuuttia.



















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti