sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Korvapuustit/ Cinnamon rolls


Perinteiset korvapuustit runsaalla täytteellä. Alkuperäinen ohje löytyy täältä. Olen vain muokannut vähän täytteen määrää. Tämän postauksen kuvat on ottanut ystäväni Seo Hyung Cho.


Pullataikina: 
1/2l täysmaitoa
50g hiivaa   
2tl suolaa   
2dl sokeria
1rkl kardemummaa
1 muna
n.14dl Puolikarkeita vehnäjauhoja
150g voita

Puolikkaan taikinan väliin: (Huom! koko taikinaan tarvitaan tämä 2x) 

70-80g pehmeää voita                      
3 1/2rkl sokeria
3 1/2tl kanelia

Voiteluun ja päälle: 

munaa
raesokeria

 

Toimi näin:

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon (38 astetta). Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna.

2. Lisää vehnäjauhot vähitellen, aluksi sekoittaen puuhaarukalla ja sitten siirtyen vaivaamaan. Alusta taikina hyvin vaivaten. Kun olet lisännyt 12dl vehnäjauhoja taikinaan, alusta joukkoon pehmeä rasva. Lisää taikinaan vaivaten loput vehnäjauhot. Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan.




 
















3. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi (n.30min-1h), ota se jauhoitetulle leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois.

4. Jaa taikina kahdeksi palaksi ja kaaviloi kumpikin suorakaiteen muotoon (n.5mm paksuksi tai vähän alle). Levitä taikinalevylle pehmeä voi tasaiseksi kerrokseksi. Sekoita keskenään sokeri ja kaneli ja ripottele se taikinalevyn päälle.


 


5. Kierrä levyt tiukalle rullalle, jätä saumat alaspäin. Leikkaa rullat 3-5 cm:n paloiksi vinoittain leikaten niin, että joka toinen leikkaus on vinoon toiseen suuntaan ja joka toinen on vinoon toiseen suuntaan(--> / \ / \).

6. Paina jokainen pala keskeltä alas peukalolla niin, että pullaan muodostuvat korvat. Anna kohota kaksinkertaisiksi lämpimässä paikassa (n.15-30min). Voitele munalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 8-10 min kauniin värisiksi.
















 

 

 

 

 














Cinnamon rolls
Traditional finnish cinnamon rolls with plenty of filling. You can find the orginal recipe from here in Finnish. I have just modify litle the amount of the filling. This post pictures are taken by my friend Seo Hyung Cho.



Dough: 
500ml whole milk 
50gr fresh yeast 
200ml sugar 
2 teaspoon salt 
1tablespoon ground cardamom
1 egg 
150gr butter 
about 1400ml all-purpose flour

Filling for one half:  (For whole dough this is needed as double) 


about 70 to 80gr soft butter          
3 1/2 teaspoon cinnamon 
3 1/2 tablespoon sugar

Topping:
1-2 egg 
coarse sugar


Do this:


1. Dissolve yeast into lukewarm milk (38 C) in a mixing bowl.

2. Add sugar, salt, cardamom and egg and mix ingredients together.

3. First add flour little at times mixing with spatula. When dough comes heavier start to knead flours to it. When 1200ml flour is added knead soft butter into the dough. Knead rest of the flour to the dough.

4. Cover the mixing bowl with a kitchen towel and leave the dough to rise in a warm place for approximately 30minutes to 1h.

5. Divide in to two peace and pour one half of the dough onto a floured baking board, knead for a while and then roll out the dough into a rectangular sheet (approximately 5mm thick), with a rolling pin.

6. Spread soft butter onto the sheet. Mix together cinnamon and sugar and sprinkle it on top of the sheet. Roll the sheet up tightly, starting from the longer side.

7. Cut the bar into even, triangular pieces (--> / \ / \). Turn the pieces upwards and press down the centers of the buns with your finger, so that the cut edges bulge out on both sides. 


8. Place the rolls onto baking trays covered with greaseproof paper. Prove for 15 to 30 minutes in warm place covered with kitchen towel. Afterwards brush the buns with beaten egg and sprinkle with coarse sugar.

9. Bake at 225 degrees Celsius, on the middle rack of the oven, for approximately 8 to – 10 minutes, until golden brown. Set aside to cool, and cover the baking trays with kitchen towels.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti