torstai 17. syyskuuta 2015

Mansikkakuppikakut/ Strawberry Cupcakes















Nämä kuppikakut ovat ihania pieniä mansikkakakkusia. Kuppikakkujen pohja on ihanan vaniljainen, sisällä raikas mansikkatäyte ja päällä juuri sopivan makeahko mansikkakerma. Resepti on Sally`s Baking Addiction blogista. Olen muuttanut ohjetta vain sen verran, että täytteeseen laitan vähemmän maissitärkkelystä ja kuppikakkuista olen vähentänyt suolan määrää, sillä käytän normaalisuolaista voita. Oikeaoppisestihan maissitärkkelys tulisi sekoittaa pieneen nestetilkkaan, mutta itse olen skipannut tämän vaiheen.


Kuppikakkut:
210g vehnäjauhoja
1/2tl leivinjauhetta
1/4tl ruokasoodaa
1/4tl suolaa
200g sokeria
115g normaalisuolaista voita
2 valkuaista
62g vaniljajogurttia
180ml maitoa
2tl vaniljasokeria
1/2 vaniljatanko 

Mansikkatäyte:
240ml mansikoita pilkottuna neljään osaan  
100g sokeria
2tl maissitärkkelystä

Mansikkakerma:

360ml kuohukermaa
3rkl sokeria
1 1/2tl vaniljasokeria
120ml talteen otettua mansikkatäytettä

 

Valmista mansikkatäyte:

1. Laita mansikat kattilaan ja kuumenna keskilämmöllä kokoajan sekoittaen n. 4 minuuttia, kunnes mansikoista on irronnut mehu.

2. Ota kattila hetkeksi pois liedeltä ja lisää maissitärkkelys sihdin läpi samalla hyvin sekoittaen jottei jää kökköjä. Lisää sitten sokeri ja laita takaisin lieden päälle. 

3. Jatka kuumentamista vielä n. 2min kokoajan sekoitellen. Seoksesta tulee huomattavasti paksumpaa. 

4. Ota kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä. Kun seos on jäähtynyt, soseuta se sauvasekottimella sileäksi. (Seoksen voi jättää soseuttamatta, mutta tällöin sen saaminen kuppikakkuihin siististi voi olla haastavampaa ja mansikkakerma pursotustyylistä riippuen on haastavampi pursottaa nätisti).  


Valmista kuppikakut:

5. Kuumenna uuni 175 asteeseen ja vuoraa minimuffinipelti muffinivuoilla (itse käytän Wiltonin minimuffinipeltiä).

6. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe, ruokasooda ja suola. Laita sivuun odottamaan.

7. Sulata voi, lisää joukkoon sokeri ja sekoita hyvin.

8. Sekoita voi-sokeriseoksen joukkoon yksitellen valkuaiset, jogurtti, maito, vaniljasokeri ja puolikkaan halkaistun vaniljatangon siemenet. Sekoita tasaiseksi.

9. Lisää taikinaan vähitellen sopivissa erissä vehnäjauhot sihdin läpi. Sekoita varovasti käännellen kunnes taikina on tasaista.

10. Jaa taikina minimuffinivuokiin, täytä korkeintaan 3/4 vuoasta. Paista uunin keskitasolla n.10min tai kunnes hammastikku, joka työnnetään kuppikakun keskelle tulee ulos puhtaana. Älä ylipaista! Anna jäähtyä kokonaan. 


Täytä kuppikakut:

11. Pientä terävää veistä käyttäen koverra kuppikakun keskelle halkaisijaltaan n.10-15mm kolo ja tasoita reunat marsipaanityökalulla (älä kaiverra ihan pohjaan asti).

12. Laita mansikkatäyte pursotinpussiin ja pursota koloihin täyte. Säästä mansikkakermaan 120ml täytettä!


Valmista mansikkakerma: 

13. Vatkaa kermaa kunnes siihen muodostuu pehmeitä huippuja.

14. Lisää sokeri, vaniljasokeri ja vatkaa sekaisin. Lisää lopuksi mansikkasurvos ja vatkaa tasaiseksi. Varo vatkaamasta liikaa, mutta älä jätä kermaa liian löysäksi! 

15. Anna kerman kylmettyä jääkaapissa hetki, jotta pursotusjälki olisi kauniinpi. Pursota kuppikakkujen päälle haluamallasi tavalla.









 

 









Strawberry Cupcakes

These Cupcakes are like small strawberry cakes. Cupcakes have lovely vanilla base, inside is fresh strawberry filling and on top is sweet strawberry cream, very delicious! This recipe is from Sally`s Baking Addiction blog. There you can find this recipe in english. For the strawberry filling I put only 2 teaspoon cornstarch and from cupcakes I reduced amount of salt to 1/4 teaspoon, since I use normally salted butter. In the strawberry filling cornstarch should be mixed with small amout of water to avoid lumbs. I have skip this part and I add my cornstarch directly through sieve to the filling and I mix well same time.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti