torstai 5. heinäkuuta 2018

Amarula-jäätelö/ Amarula Ice Cream


Tämä jäätelö sopii aikuiseen makuun :) Tässä on toisistaan kaksi hieman erilaista Amarula-jäätelöreseptiä. Ensimmäisellä tavalla valmistetussa jäätelössä on samantapainen pohja kuin aikasemmin tekemässäni Suklaa Baileys jäätelössä. Amarula-suklaakastikkeen ohje on otettu jostakin englanninkielisestä blogista, mutta valitettavasti en enää muista mistä. Toisella tavalla valmistettu jäätelö on kokeilu käyttää mascarponea kondensoidun maidon tilalta itsetehdyssä jäätelössä. Idean tähän sain kun törmäsin Tarun Taikakakut blogin Mansikka-mascarpone jäätelöreseptiin.

Tapa 1.

Jäätelö:
1prk (395g) kondensoitua maitoa
4dl kuohukermaa
6rkl Amarulaa (tai maun mukaan)
(n. 25ml glukoosisiirappia)

Amarula-suklaakastike:
55g Fazer taloussuklaata
30ml kuohukermaa
30ml (40g) hunajaa
1tl vaniljasokeria
30ml Amarulaa


Tee näin:

1. Valmista jäätelö: laita kaikki aineet kulhoon ja vatkaa pehmeäksi vaahdoksi. Kaada jäätelö kippoon, peitä kelmulla ja anna vetäytyä pakkasessa yön ylitse.

2. Valmista Amarula-suklaakastike: rouhi taloussuklaa ja laita kattilaan kaikki muut aineet paitsi Amarula. Kuumenna keskilämmöllä kokoajan sekoittan kunnes seos on tasaista. Ota kattila liedeltä ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Lisää Amarula ja sekoita tasaiseksi. Kannattaa antaa suklaakastikkeen maustua yön yli jääkaapissa.



Tapa 2.

Jäätelö:
250g Mascarponea
4dl kuohukermaa
2dl glukoosisiirappia
7rkl Amarulaa(tai maun mukaan)
150g Fazer taloussuklaata hienoksi rouhittuna


Tee näin:

1. Vaahdota kuohukerma, mutta älä ihan loppuun asti. Tämän jälken pistä sivuun odottamaan.

2. Notkista mascarpone. Vatkaa joukkoon Amarula ja glukoosisiirappi.

3. Lisää joukkoon kuohukerma ja vatkaa sekaisin.

4. Lisää lopuksi hienoksi rouhittu taloussuklaa ja vatkaa sekaisin.

5. Kaada jäätelö kippoon, peitä kelmulla ja anna vetäytyä pakkasessa yön ylitse.


  
Amarula Ice Cream

This ice cream is perfect for adult tastes :) Here are two slightly different Amarula ice cream recipes. The first way produced ice cream has similar kind of ice cream base to what I did in Chocolate Baileys Ice Cream. Amarula glaze recipe is taken from some English language blog, but unfortunately I don`t remember where. The second way produced ice cream is experiment of using mascarpone instead of sweetened condensed milk in home made ice cream. I got this idea when I came a across Strawberry-mascarpone ice cream recipe in Tarun Taikakakut blog.


First way.

Ice Cream: 
400ml whipping cream
397g sweetened condensed milk 
6 tablespoon Amarula liquor (or for your taste) 
(aprox. 25ml glucose syrup)

Amarula glaze:
55g dark chocolate
30ml whipping cream
30ml (40g) honey
1 teaspoon vanilla sugar
30ml Amarula liquor


Prepare Ice Cream:

1. Put all ingredients of ice cream into a large bowl. Whisk with electric mixer until a light foam. 

2. Pour the ice cream in large lidded box. Cover ice creams surface with plastic warp (stick it well to the surface) and close box lid tightly. Freeze overnight.

3. Prepare Amarula glaze: Chop dark chocolate into pot and add other ingredients than Amarula liquor. Heat in medium heat mixing all the time until mixture is smooth. Let it cool to room temperature and add Amarula liquor. It is worth to let glaze set over night in the fridge and let taste set.


Second way.

Ice Cream:
250g Mascarpone
400ml Whipping cream
200ml glucose syrup
7 tablespoon Amarula liquor (or for your taste)
150g Finely chopped dark chocolate (I used 44%)


Do this:

1. Whisk whipping cream until foam but not yet completed. Set a side.

2. Soft Mascarpone. Add Amarula liquor and glucose syrup, whisk until smooth.

3. Add a whipping cream to the mix and whisk until mixed.

4. Finally, add finely chopped chocolate and whisk until mixed.

5. Pour the ice cream in large lidded box. Cover ice creams surface with plastic warp (stick it well to the surface) and close box lid tightly. Freeze overnight.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti