keskiviikko 18. heinäkuuta 2018

Manteli-päärynäkakku/ Almond Pear Cake (20 cm)


Mehevä ja herkullinen Manteli-päärynäkakku. Alkuperäinen ohje on otettu Seasons & Suppers blogista. Olen muuttanut aineiden määrät itselleni sopiviksi.


Manteli-päärynäkakku:
130g normaalisuolaista voita huoneenlämpöisenä
125g sokeria
2 isoa munaa (laitoin 3 tavallista=138g)
65g vehnäjauhoa
1/2tl (2,5ml) leivinjauhetta
100g mantelijauhetta
3 keskikokoista päärynää kuorittuna, siistittynä ja puolitettuna
50g mantelilastuja 

Mascarpone-appelsiinikastike:
100g mascarponea
1tl appelsiinin raastettua kuorta
2rkl (30ml) vastapuristettua appelsiinin mehua
1rkl (15ml) tomusokeria tai maun mukaan
(2rkl (30ml) Marsalaa)


Tee näin:

1. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon munat yksitellen hyvin vatkaten. Siivilöi kulhoon vehnäjauhot sekä mantelijauhot ja lisää leivinjauhe. Lisää keskenään sekoitettu jauhoseos nuolijalla käännellen taikinan joukkoon, sekoita vain sen verran että aineet sekoittuvat.

2. Pingota irtopohjavuoan (20 cm) pohjalle leivnpaperi ja voitele reunat hyvin. Kaada taikina vuokaan ja levitä tasaiseksi kerrokseksi. Asettele päälle päärynänpuolikkaat ja painele niitä hieman taikinan sisään (omat päärynäni olivat isoja, joten leikkasin puolikkaat vielä puoliksi). Paista kakkua 190 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia (paistoin omaa kakkuani uunin keskitasossa).

3. Ota kakku uunista ja ripottele päälle mantelilastut. Laita kakku takaisin uuniin ja jatka paistamista noin 8-10 minuuttia (paistoin omaa kakkuani uunin toiseksi alimmalla tasolla 7 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ja ennen tarjoilua siivilöi kakun päälle tomusokeria.

4. Valmista mascarpone-appelsiinikastike. Pehmennä mascarpone kulhossa. Lisää joukkoon appelsiinin raastettu kuori ja mehu. Lopuksi makeuta oman maun mukaan tomusokerilla. Anna vetäytyä jääkaapissa ennen tarjoilua.


Almond Pear Cake

Moist and delicious Almond Pear Cake. Original recipe is took from Season & Supper blog. I have changed amount of the ingredients more suitable for me.


Almond Pear Cake:
130g normally salted butter at room temperature
125g sugar
2 big eggs (I but 3 normal size=138g)
65g all-purpose flour
1/2tsp (2,5ml) baking powder
100g ground almonds
3 medium size pears ripe, peeled and halved
50g almond flakes

Mascarpone-orange sauce:
100g mascarpone cheese
1tsp grated orange zest 
2tbsp (30ml) freshly queezed orange juice
1tbsp (15ml) icing sugar or for your tase
(2tbsp (30ml) Marsalaa)


Do this:

1. Whit electric mixer whisk butter and sugar until pale and fluffy. Add eggs, one at a time whisking well after each addition. Sieve into different bowl all-purpose flour, ground almonds and add baking powder, mix together. Using a spatula, add flour mixture to the foam, fold in until smooth, do not over mix.   

2. Line bottom of an 8-inch (20 cm) springform pan with baking paper and grease well the edges. Pour batter into the springform pan and even out the mixture with spoon. Arrange the pear halves over the top of the cake and press them gently inside the batter (my pears were big so I cut the halves to half.) Bake in 190 C degree (375 F) oven for about 25 minutes (I baked mine in the middle level of the oven).

3. Remove cake from oven and sprinkle flaked almonds over the top. Return cake to the oven and continue baking about 8-10 minutes (I baked my cake second lowest level of the oven for 7 minutes). Let cake cool down and before serving dust with icing sugar. 

4. Prepare mascarpone-orange sauce. Put mascarpone cheese into bowl and soften it. Add in grated orange zest and orange juice. Finally sweeten for your taste with icing sugar. Let it rest in the fridge before serving. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti