tiistai 10. heinäkuuta 2018

Mustikkamurupiirakka /Blueberry Crumble Pie


Helppo ja herkullinen mustikkamurupiirakka, jonka tekemiseen ei edes tarvita vatkainta :) Ohjeen olen saanut mummultani, sen tarkempaa reseptin alkuperää en tiedä. 


Pohja:
135g (1,5dl) sokeria
150g normaalisuolaista voita huoneenlämpöisenä.
1tl vaniliinisokeria tai vaniljasokeria
1 muna
1tl leivinjauhetta
195g (3dl) vehnäjauhoja
400g mustikoita

Murutaikina:
100g voita
90g (1dl) sokeria
130g (2dl) vehnäjauhoja
(1/2tl vaniljasokeria, alkuperäiseen ohjeeseen tämä ei sisältynyt, mutta mielestäni tämä voisi olla hyvä lisä)


Tee näin:

1. Aloita valmistamalla murutaikina. Sekoita keskenään Vehnäjauho ja sokeri/sokerit. Kuutioi voi joukkoon ja nypi murumaiseksi seokseksi. Pistä sivuun odottamaan.

2. Valmista pohja. Sekoita keskenään vehnäjauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe, pistä sivuun odottamaan. Sekoita keskenään pehmeä voi ja sokeri nuolialla sekoittaen. Lisää joukkoon muna ja sekoita tasaiseksi nuolijalla. Lopuksi kääntele joukkoon jauhoseos.

3. Painele taikina hyvin voidellun piirakkavuoan (n. 27 cm)  pohjalle ja reunoille. Lisää päälle mustikat ja lopuksi ripottele murutaikina mustikoiden päälle. Paista 200 asteisen uunin keskitasolla tai toisiksi alimmalla tasolla noin 30 min, peitä pinta tarvittaessa leivinpaperilla tai foliolla (paistoin omani uunin keskitasolla 25 minuuttia, uunini on melko voimakas ja koen, että alempi taso olisi voinut olla parempi).





Blueperry Crumble Pie

Easy and delicious Blueberry Crumble Pie, which does not even need electric mixer :) I have got this recipe from my grandmother, more precise origin of the recipe I don`t know. 

Bottom:
135g (150ml) sugar
150g normally salted butter in room temberature
1 teaspoon vanilla sugar 
1 egg
1 teaspoon baking powder
195g (300ml) all-purpose flour
400g blueberries

Crumble:
100g normally salted butter
90g (100ml) sugar
130g (200) all-purpose flour
(1/2 teaspoon vanilla sugar, this was not included in original recipe, but I think it would be nice add) 


Do this:

1. Start by making crumble. Mix together all-purpose flour and sugar/sugars. Cube butter, add in and with your fingers pinch to a crumbling mixture. Set a side. 

2. Make bottom. Mix together all-purpose flour, vanilla sugar and baking powder, set a side. Mix together soft butter and sugar with rubber spatula. Add in egg and mix with rubber spatula until mixed. Finally fold in flour mixture. 

3. Press the dough into a well greased pie casserole (about 27 cm) at the bottom and on the edges. Add blueberries to the top and finally sprinkle the crumble over blueberries. Bake in the middle level or second lowest level of 200 C (392 F) degree oven for about 25 mins, if needed cover the surface with baking paper or foil (I baked my pie in the middle level of the oven for 25 mins, my oven is pretty strong and I think second lowest level could have been better).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti