perjantai 20. heinäkuuta 2018

Pannukakku/ Oven Pancake

Pannukakku on helppo ja herkullinen jälkiruoka. Parhaimmalta pannukakku maistuu juuri uunista otettua. Reseptin olen saanut mummultani.


Pannukakku:
260g (4dl) puolikarkeita vehnäjauhoja
112g (1 1/4dl) sokeria
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
3ml suolaa
75g normaalisuolaista voita sulatettuna
800g (8dl) kevytmaitoa 
2 munaa


Tee näin:

1. Sekoita keskenään kuivat aineet ja pistä sivuun odottamaan. Kaada maito isoon kulhoon. Lisää joukkoon munat ja sekoita vispilällä tasaiseksi. Tämän jälkeen kaada kuivat aineet hiljalleen seoksen joukkoon ja sekoita samaan aikaan vispilällä. Lopuksi lisää joukkoon sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan turvota noin 30 minuuttia.

2. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 200 asteessa uunin keskitasossa noin 30 minuuttia (paistoin omaani 27 minuuttia). Anna jäähtyä hieman ja nauti esimerkiksi kermavaahdon ja mansikkahillon kera. 




Oven Pancake

Oven Pancake is easy and delicious dessert. Oven Pancake taste the best when it is just took out of the oven. I have got this recipe from my grandmother. 


Oven Pancake:
260g (400ml) all-purpose flour
112g (125ml) sugar
1tsp baking powder
1tsp vanilla sugar
3ml salt
75g normally salted butter melted
800g (800ml) semi-skimmed milk
2 eggs


Do this:

1. Mix together dry ingredients and set aside. Pour milk into big bowl. Add in eggs and mix with whisk until smooth. After this pour slowly dry ingredients into mixture and mix same time with the whisk. Finally add in melted cooled butter and whisk until smooth. Let it swell up about 30 minutes. 

2. Pour dough into deep baking tray which is covered with baking paper. Bake middle level of 200 degree (392 F) oven about 30 minutes (I baked mine 27 minutes). Let it cool down slightly and enjoy for example with whipped cream and strawberry jam.    

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti