keskiviikko 18. heinäkuuta 2018

Tosi suklaiset Marianne-suklaahippukeksit/ Very Chocolaty Marianne Chocolate Chip Cookies


Fazerin Marianne-kesäleipurikilpailun innoittamana päätin tehdä suklaahippukeksejä ja laittaa sekaan Marianne suklaarakeita. Todella suklaisen keksitaikinan ohje on otettu Sally`s baking addiction blogista. Hänen alkuperäisessä ohjeessaan oli käytetty maapahkinävoihippuja, jotka itse korvasin Marianne suklaarakeilla. Kekseissä on mehevä, mutta hieman sitkeä rakenne ja Marianne suklaarakeiden kuori rouskuu mukavasti suussa. Näissä kekseissä ei todellakaan ole säästelty suklaata ja maku onkin täyteläisen suklainen :)


Keksitaikina:
133g vehnäjauho
21g Fazer Cacao kaakaojauhetta
1tl (5ml) leivinjauhetta
0,5ml suolaa (eli 1/2 maustemittaa)
225g Fazer Taloussuklaata
2 isoa munaa (laitoin 2 keskikokoista)
1tl (5ml) vaniljasokeria
75g normaalisuolaista voita huoneenlämpöisenä
50g sokeria
150g fariinisokeria
150g (1 pussi) Marianne suklaarakeita
180g Fazer Taloussuklaata karkeaksi rouhittuna


Tee näin:

1. Sekoita keskenään kulhossa vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola. Laita sivuun odottamaan.

2. Sulata 225g Fazer taloussuklaata varovasti mikrossa. Laita sivuun jäähtymään.

3. Laita pieneen kulhoon kananmunat ja vaniljasokeri. Vatkaa haarukalla sekaisin. Laita sivuun odottamaan.

4. Laita voi kulhoon ja vatkaa (noin 1 minuutti) kunnes voi on sileää. Lisää joukkoon sokeri ja fariinisokeri, vatkaa kuohkeaksi. Kaavi vatkatessa välillä nuolijalla kulhon reunoja, jotta aineet sekoittuvat hyvin.

5. Lisää joukkoon muna-vaniljasokeriseos ja vatkaa kunnes se on hyvin sekoittunut joukkoon.

6. Lisää joukkoon jäähtynyt sulatettu suklaa ja vatkaa sekaisin.

7. Siivilöi joukkoon jauhoseos ja kääntele nuolijalla sekaisin. Sekoita vain sen verran, että aineet ovat juuri sekoittuneet keskenään. 

8. Lopuksi kääntele joukkoon suklaarouhe ja Marianne suklaarakeet. Laita taikina kylmeneen jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi (annoin taikinani olla jääkaapissa noin 1 tunnin). 

9. Pyörittele taikinasta leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle noin 2 ruokalusikallisen kokoisia palloja. Jätä pallojen ympärille hyvin tilaa, sillä ne leviävät uunissa. Alkuperäisestä ohjeesta poiketen painoin sormilla pallojani hieman matalammiksi. 


10. Paista 175 asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia tai kunnes keksit alkavat juuri asettua, mutta keskusta on vielä pehmeä (paistoin keksejäni noin 10 minuuttia). Keksit kiinteytyvät jäähtyessään. Anna keksien jäähtyä pellin päällä vähintään 5 minuuttia ennen kuin siirrät ne ritilän päälle jäähtymään (annoin keksieni jäähtyä kokonaan pellin päällä). Omaan makuuni keksit maistuivat vieläkin paremmilta kun olivat saaneet vetäytyä yön yli, pitää siis vain malttaa olla syömättä keksejä :)






Very Chocolaty Marianne Chocolate Chip Cookies

Ispired by Fazer Marianne summer baker competition I decided to make Chocolate Chip Cookies and add in Marianne chocolate grain candies. Recipe for this very chocolaty cookie dough is took from Sally`s baking addiction blog. In her original recipe was used peanut butter chips, which I replace with Marianne chocolate grain candies. Cookies have moist but slightly chewy texture and shell of the Marianne chocolate grain candies crunch nicely in the mouth. In these cookies are certainly not saved with amount of chocolate and taste is rich chocolaty :)      

From above link you can find recipe for these cookies in English. Instead of Peanut butter chips I put 150g of Marianne chocolate grain candies into dough.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti