keskiviikko 11. heinäkuuta 2018

Suklaapiirakka/ Chocolate Sheet Cake


Suklaapiirakkaa on tullut syötyä lapsesta asti mummulassa käydessä. Piirakassa on pehmeä ohuehko pohja ja reilusti kuorrutetta. Resepti on mummultani.


Pohja:
272g sokeria
2 munaa
150ml kevyt maitoa
300g vehnäjauhoja
150g normaali suolaista voita sulatettuna
2tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
1rkl Fazer Cacao-kaakaojauhetta

Kuorrutus:
377g tomusokeria
80g normaalisuolaista voita sulatettuna
22g Fazer Cacao-kaakaojauhetta
6ml vaniljasokeri
50ml vahvaa kahvia (1tl pikakahvijauhetta + 75ml kiehuvaa vettä)


Tee näin:

1. Vaadota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. 

2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi kuivat aineet taikinan joukkoon vuorotellen jäähtyneen voisulan ja maidon kanssa, kääntele tasaiseksi. Kaada leivinpaperilla vuoratulle pellille (noin 30cm x 35cm) ja paista 175 asteisen uunin keskiosassa noin 10-15 min (paistoin omaani noin 11 minuuttia). 

3. Valmista kuorrutus sillä välin kun pohja paistuu: sekoita sokerit ja kaakaojauhe keskenään. Lissää sulatettu voi ja kylmä kahvi. Sekoita seos tasaiseksi. Levitä kuorrute heti kuuman pohjan päälle kun olet ottanut sen uunista. Anna suklaapiirakan jäähtyä ja nauti. 



Chocolate Sheet Cake

I have been eating this Chocolate Sheet Cake since kid while visiting my grandparents. Sheet Cake has soft thin base and lot of frosting. Original recipe is from my grandmother.


Base:
272g sugar
2 egg
150ml semi-skimmed milk
300g all-purpose flour
150g normally salted butter 
2 teaspoon baking powder
1 teaspoon vanilla sugar
1 tablespoon unsweetened cocoa powder

Frosting:
377g icing sugar
80g normally salted butter melted
22g unsweetened cocoa powder
6ml vanilla sugar
50ml strong cold coffee (1 teaspoon instant coffee powder + 75ml boiling water)


Do this:

1. Whit electric mixer foam eggs and sugar until pale fluffy foam. 

2. Mix together dry ingredients. Add alternatively to the dough flour mixture trough sieve with cooled melted butter and milk. Fold in until smooth. Line baking tin (about 30cm x 35cm) with baking paper and pour dough over it. Bake in the middle level of the 175 C degree (350 F)oven for about 10-15 mins (I baked mine 11 mins).  

3. Prepare frosting meanwhile base is baking: mix together sugars and unsweetened cocoa powder. Add in melted butter and cold coffee. Mix until smooth. Spread frosting immediately over the hot base after you have take it out of the oven. Let Chocolate Sheet Cake to cool down and enjoy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti