perjantai 13. heinäkuuta 2018

Kristallipullat/Crystal Buns

Ihanan pehmeät pullat on tehty vaniljakastkkeeseen eikä taikinassa ole munaa. Ohje on otettu Pullahiiren blogista. Tein taikinan vain isompana ja kuivahiivan sijasta käytin tuorehiivaa.

Pullataikina:
500g tölkki (400ml) Valion Vanilla-vaniljakastiketta
200g (200ml) vettä
135g (150ml) sokeria 
1rkl (15ml) vaniljasokerina
1rkl (15ml) kardemummaa
1tl (5ml) suolaa
60g hiivaa 
noin 780-845g (12-13dl) puolikarkeita vehnäjauhoja 
100g normaalisuolaista voita huoneenlämpöiseä

Voiteluun: 
100g normaalisuolaista voita sulatettuna
1dl Dansukkerin Siro erikoishienoa sokeria
1rkl (15ml) vailja sokeria 


Tee näin:

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen vaniljakastikkeeseen (38 astetta). Hiiva liukeni hieman heikohkosti, mutta kädellä sekoittamalla liukeni joukkoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri ja kardemumma.

2. Lisää vehnäjauhot vähitellen, aluksi sekoittaen nuolijalla ja sitten siirtyen vaivaamaan. Alusta taikina hyvin vaivaten. Kun olet lisännyt noin 650g (10dl) vehnäjauhoja taikinaan, alusta joukkoon pehmeä voi. Lisää taikinaan vaivaten loput vehnäjauhot (noin 130-195g eli 2-3dl). Vaivaa taikinaa vielä noin 10-15 min kunnes se irtoaa käsistä ja kulhosta. Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan.

3. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi (noin 1h),jaa taikina 4 osaan. Ota yksi osa kerrallaan jauhoitetulle pöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois, tee pötkö ja leikkaa se paloiksi (noin 10 pala/pötkö). Pyörittele palat tangoiksi ja tee solmu.

4. Laita pullat leivinpaperilla vuoratun pellin päälle. Anna kohota kaksinkertaisiksi lämpimässä paikassa liinalla peitettyä (noin 15-30min). 

5. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 6-8 min. Voitele kuumat pullat sulatetulla voilla ja pyörittele keskenään sokeriseoksessa (sekoita keskenään sokri ja vaniljasokeri). Anna jäähtyä liinalla peitettynä (laitan leivinpaperin suojaksi pullien päälle, jotta liina ei sotkeennu sokerista ja voista). 




Crystal Buns

These lovely soft buns are made by using vanilla sauce and dough does not include egg. Original recipe is took from Pullahiiri`s blog. I just did dough bigger and instead of dry yest I used fresh yeast. 


Bun dough:
500g box (400ml) Valio vanilla sauce
200g (200ml) water
135g (150ml) sugar 
1tbls (15ml) vanilla sugar
1tbls (15ml) ground cardamom 
1tsp (5ml) salt
60g dry yest
about 780-845g (1200ml-1300ml) all-purpose flour 
100g normally salted butter at room temberature

Topping: 
100g normally salted butter at roomtemberture
100ml fine sugar
1tbls (15ml) vanilla sugar


Do this:

1. Dissolve yeast into lukewarm milk (38 C) in a mixing bowl. Add in sugar, salt and cardamom, mix ingredients together.

2. First add flour little at times mixing with spatula. When dough comes heavier start to knead flours to it. When 650g (1000ml) flour is added knead soft butter into the dough. Knead rest of the flour to the dough (about 130-195g=200-300ml). Then knead 10 to 15 mins after dough will loosen from the bowl and your hands. Cover the mixing bowl with a kitchen towel and leave the dough to rise in a warm place.

3. When the dough has rice double size (approx. 1 hour), divide dough into 4 parts. Take one part of the dough at times onto floured table and knead air bubbles off, make bar and divide it to peaces (about 10 peace/bar). Roll peaces to stick and make a knot.  

4. Line baking tin with baking paper and put buns over it. Prove for 15 to 30 minutes in warm place covered with kitchen towel. 

5. Bake at middle level of the 225 C degree (437 F) oven about 6-8 mins, until golden brown. Brush the hot buns with melted butter and roll buns in the sugar mixture (mix together sugar and vanilla sugar). Set aside to cool, and cover the with kitchen towel (I but baking paper as cover top of the Buns before so that it does not get messy from the butter and sugar). 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti