torstai 12. heinäkuuta 2018

Raparperikiisseli/ Rhubarb Soup


Raparperikiisseli kermavaahdolla on todellakin alkukesän odotetuin jälkiruoka :)


Raparperikiisseli:
450g raparperia kuorittuna
900g (9dl) vettä
162g sokeria (tai maun mukaan)
45ml perunajauho
75ml vesi


Tee näin:

1. Pilko raparperi. Laita raparperi, vesi sekä sokeri kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi täydellä teholla. Tämän jälkeen säädä lämpöä pienimmälle teholle, mutta seos vielä kiehuu. Keitä kunnes raparperinpalat pehmenevät.

2. Sekoita keskenään perunajauhot ja 75ml vettä. Ota kattila pois liedeltä ja lisää seos ohuena nauhana kokoajan sekoittaen raparperiseoksen joukkoon.

3. Nosta kattila takaisin liedelle ja anna kiisselin pulpahtaa muutaman kerran, kunnes seos on paksuntunut sopivasti. Ota kattila pois liedeltä ja anna kiisselin jäähtyä. Tarjoile kermavaahdon kanssa.   



Rhubarb Soup

Rhubarb Soup with whipped cream is indeed  early summer most expected desert :)


Rhubarb Soup:
450g rhubarb peeled
900g (900ml) water
162g sugar (or for your taste)
45ml potato flour (potato starch)
75ml water


Do this:

1. Chop rhubarb. Put rhubarb, water and sugar into pot and heat to boil at full power. Then reduce the heat smaller, but mixture still boils. Cook until rhubarb peaces softens. 

2. Mix together potato flour and 75ml water. Take pot out of the heat and pour mixture into rhubarb mixture in a thin strip at the same time stirring. 

3. Put pot back to heat and let the soup bubble few times, until soup is thicken up suitably. Take pot out of the heat and let soup cool down. Serve whit whipped cream. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti