perjantai 13. heinäkuuta 2018

Raparperipiirakka Omarmurulla/Rhubarb Pie With Omar Crumble

Joku jakoi tämän reseptin Facebookin Leivotaan-ryhmässä ja poimin sen sieltä talteen. Alkuperäinen resepti on ilmeisesti täältä. Piirakassa on ihanan mehevä ja pehmeä pohja. Makea Omar-karkki sopii täydellisesi reparperin kanssa. Tällä reseptillä tulee varmasti tehtyä raparperipiirakkaa vielä monta kertaa.


Pohja:
5dl raparperia kuorittuna ja paloiteltuna
3 munaa
270g(3dl) Sokeria
292g (4 1/4dl) vehnäjauhoja
3tl (15ml) leivinjauhetta
1 1/2 tl (7,5ml) vaniljasokeria
150g normaalisuolaista voita
150g (1 1/2dl) kädenlämpöistä maitoa

Muruseos:
1 ps (220g) Omar-karkkeja
97g (1 1/2dl) vehnäjauhoja
90g (1dl) sokeria
50g voita


Tee näin:

1. Sulata rasva ja pistä sivuun odottamaan. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Kääntele sula rasva ja maito vuorotellen taikinaan jauhojen kanssa (siivilöi jauhot joukkoon). 

2. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle tasaisesti. Ripottele päälle paloitellut raparperit.

3. Laita muruseoksen aineet kulhoon Omar-karkkeja lukuunottamatta. Rouhi Omar-karkit ja sulata varovasti mikrossa välillä sekoitellen, jotta ne eivät pala. Lisää omarsula muiden aineiden joukkoon ja sekoita vatkaimella kunnes seos on muru-maista (itse murensin lopuksi vielä kädellä seosta). 

4. Levitä muruseos raparperien päälle. Paista kullanruskeaksi 200 asteisen uunin keskiosassa n. 15-20min. Tarkista kypsyys tikulla.



Rhubarb Pie With Omar Crumble

Someone share this recipe in Facebook Leivotaan-group and I pick it up from there. Original recipe seems to be from here. Pie has lovely luscious and soft base and sweet cream caramel fits perfectly with rhubarb. I will surely use this recipe many times.


Pohja:
5dl raparperia kuorittuna ja paloiteltuna
3 eggs
270g(300ml) Sugar
292g (425ml) all-purpose flour
3tsp (15ml)  baking powder
1 1/2tsp (7,5ml) vanilla sugar
150g normally salted butter
150g (150ml) hand warm milk

Crumble:
1 bag (220g) Omar-candy (cream caramel candy)
97g (150ml) all-purpose flour
90g (100ml) sugar
50g butter


Do this:

1. Melt butter and set aside. With electric mixer foam eggs and sugar until fluffy foam. Mix dry ingredients together. Add alternatively to the dough flour mixture trough sieve with cooled melted butter and milk, fold in until mixed.  

2. Line a baking tin with baking paper and pour dough over it. Sprinkle rhubarb over the dough.

3. Place all the other ingredients of the crumble into bowl except Omar-candies. Chop Omar-candies and melt very carefully in microwave while stirring so that those wont get burn. Add melted Omar-candies into bowl whit other crumble ingredients and mix with electric mixer until mixture is crumble (Finally I used my had to crumble mixture a bit more). 

4. Spread crumble over rhubarbs. Bake in the middle level of the 200 C degree (392 F) oven about 15-20 mins. Check with stick when pie is done. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti