perjantai 13. heinäkuuta 2018

Toscakakku/ Tosca Cake (24cm)

Toscakussa on ihanan pehmeä pohja ja hieman kinuskinen kuorrute. Tämä katoaa meillä nopeasti kahvipöydästä. Pohjan ohje on otettu äitini reseptistä ja kuorrute mummuni reseptistä isonnettuna. Sen tarkempaa reseptien alkuperää en tiedä.


Pohja:
100g normaalisuolaista voita sulatettuna ja jäähdytettynä
2 munaa
130g (200ml) vehnäjauhoja
1tl (5ml) leivinjauhetta
50g (50ml) kuohukermaa
135g (150ml) sokeria

Kuorrutus:
75g mantelilastuja
75g voita
100g (100ml)sokeria
1 1/2rkl (22,5ml) vehnäjauhoja
11ml kuohukermaa


Tee näin:

1. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe. Siivilöi jauhoseos taikinaan vuorotellen jäähtyneen voisulan ja kuohukerman kanssa. Sekoita vain sen verran, että aineet sekoittuvat. Vuoraa iropohjavuoan (24cm) pohja leivinpaperilla ja voitele reunat. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 15-20min 175 asteessa (Paistoin omaani 15 min). Ota kakku pois uunista.

2. Kakun paistuessa valmista kuorrute. Sulata voi kattilassa. Lisää joukkoon sokeri, kuohukerma sekä mantelilastut ja sekoita tasaiseksi. Lopuksi siivilöi jauhot joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna kunnes seos vähän sakenee ja kiehahtaa (seosta ei saa kauheasti keittää). Levitä kuorrute varovasti kakun päälle ja jatka paistamista uunin keskitasossa 175 asteessa vielä noin 10-15 min (paistoin omaani 11min).



Tosca Cake

Tosca Cake has lovely soft base and slightly caramel taste topping. In my family this cake disappears fast from the coffee table. Recipe for the base I have took from my mother recipe and topping is from my grandmother recipe but I have made it bigger. More about origins of these recipes I don`t know. 


Base:
135g (150ml) sugar
2 egss
130g (200ml) all-purpose flour
1tsp (5ml) baking powder
50g (50ml)whipping cream
100g normally salted butter melted and cooled

Topping:
75g almond flakes
75g normally salted butter
100g (100ml) sugar
1 1/2tbls (22,5ml) all-purpose flour
11ml whipping cream


Do this:

1. Whit electric mixer whisk eggs and sugar until peal foam. Mix together all-purpose flour and baking powder. Add alternatively to the dough flour mixture trough sieve with butter and whipping cream. Mix whit spatula only until ingredients are mixed. Line bottom of the springform pan with baking paper and spread butter to the edges. Bake lower level of the 175 C degree (350 F) oven for about 15-25 mins (I baked mine 15 min). Then take cake out of the oven.  

2. When cake is baking prepare topping. Melt butter in a pot. Add in sugar, whipping cream and almond flakes, mix until well mixed. Lastly sieve in all-purpose flour and mix until well incorporated. Heat until mixture thickens up a bit and boil up (but do not boil a lot). Gently spread topping top of the cake and but it back in the oven. Continue baking in the middle level of 175 C degree (350 F) oven for about 10-15 mins (I baked mine 11 mins).   


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti