perjantai 27. heinäkuuta 2018

Omenajuustokakkumuffinssit/ Apple Cheesecake Muffins


Näissä muffinsseissa on mehevä pohja, jonka päällä on juustokakku täyte ja sen päällä herkullisia voissa paistettuja omenia ja muffinssin kruunaa vielä rapea muruseos. 

Muffinssitaikinan ja juustokakkutäytteen ohje on otettu Kakkutaikurin blogista. Tein niihin vain pieniä muutoksia. Murupäällisen ohjeen olen ottanut joskus jostain englanninkielisestä blogista, mutta valitettavasti en muista varmaksi mistä.

 

Omenajuustokakkumuffinssit (12kpl)

Omenatäyte:
2 omenaa
1 1/2rkl normaalisuolaista voita
1rkl sokeria
1tl kanelia


Muruseos:
240ml (168g) fariinisokeria
240ml (156g) vehnäjauhoja
120ml kaurahiutaleita
115g sulatettua normaalisuolaista voita


Juustokakkutäyte:
200g maustamatonta Philadelphiaa
1 keltuainen (huom!säästä valkuainen muffinssitaikinaan)
2rkl sokeria
1/2tl vaniljasokeria
 

Muffinssitaikina:
500ml (325g) puolikarkeita vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1/2tl soodaa
1tl vaniljasokeria
1/2tl suolaa
1/2tl kanelia
100g normaalisuolaista voita sulatettuna
50ml rypsiöljyä
175ml piimää
2 munaa + 1 valkuainen
100ml (90g) sokeria
75ml (53g) fariinisokeria


Aloita valmistamalla omenatäyte:

1. Kuori omenat ja kuutioi suhteellisen pieniksi paloiksi.

2. Sulata voi paistinpannulla. Lisää joukkoon sokeri sekä kaneli ja sekoita tasaiseksi. Lisää omenat ja kääntele niitä pari minuuttia pannulla. Kaada omenatäyte kulhoon jäähtymään.

 

Valmista murupäällinen:

3. Sekoita keskenään fariinisokeri, vehnäjauhot, kaurahiutaleet. Lisää sitten joukkoon sulatettu voi ja nypi murumaiseksi seokseksi. Pistä sivuun odottamaan.

 

Valmista juustokakkutäyte:  

4. Notkista tuorejuusto. Sekoita joukkoon sokerit ja keltuainen. Pistä sivuun odottamaan.


  

Kokoa muffinssit:

8. Vuoraa muffinssipelti isoilla muffinssivuoilla.

9. Pursota pohjalle kerros muffinssitaikinaa, sen päälle pursota kunnon kökkö juustokakkutäytettä (jaa koko juustokakkutäyte 12 muffinssikoloon) ja sen päälle lusikoi reilusti omenia ja lopuksi ripottele päälle reilusti murupäällistä.

10. Paista muffinseja 200 asteisen uunin alatasolla noin 12-18 minuuttia tai kunnes ovat kypsiä (paistoin omiani 14 minuuttia). Annetaan muffinssien jäähtyä.


Huomioitavaa:
- Mielestäni juustokakkutäyte maistuu paremmalta kun muffinssit ovat saaneet vetäytyä yön yli jääkaapissa, mutta muffinssien kannattaa antaa olla hetki huoneenlämmössä ennen tarjoilua.

-Muffinssitaikina ja murupäällinen riittävät yli kahteentoista muffinssiin, mutta juustokakkutäyte ja omenatäyte riittävät vain kahteentoista muffinssiin. 





Apple Cheesecake Muffins


These muffins have moist base, top of it is cheesecake filling and over it is delicious apples fried in butter and finally top of it is crunchy crumble.


Recipe for the muffin batter and cheesecake filling is took from Kakkutaikuri`s blog. I made for those only small changes. Recipe for the Crumble I have took from some English language blog but unfortunately I don`t remember where.

 

Apple Cheesecake Muffins (12 piece)

Apple filling:
2 apples
1 1/2tbls normally salted butter
1tbls sugar
1tsp ground cinnamon


Crumble:
240ml (168g) light brown sugar
240ml (156g) all-purpose flour
120ml rolled oats
115g melted normally salted butter


Cheesecake filling:
200g Philadelphia cream cheese
1 egg yolk (Nb! save egg white for muffin dough)
2 tbls sugar
1/2 tsp vanilla sugar
 

Muffin batter:
500ml (325g) all-purpose flour
2 tsp baking powder
1/2 tsp baking soda
1 tsp vanilla sugar
1/2 tsp
 salt

1/2 tsp cinnamon
100g normally salted butter melted
50ml rapeseed oil
175ml sour milk
2 eggs + 1 egg white
100ml (90g) sugar
75ml (53g) light brown sugar


Start by preparing apple filling:

1. Peal and cube apples relatively small pieces.

2. Melt butter in frying pan. Add in sugar and ground cinnamon, mix until smooth. Add in apples and turn them around frying pan few minutes. Pour apple filling into bowl and let cool down.

 

Prepare crumble:

3. Mix together brown sugar, all-purpose flour and rolled oats. Add in melted butter and crumble with your had as crumble like mixture.

 

Prepare cheesecake filling:

4. Soft Philadelphia cream cheese. Add in sugars and egg yolk, mix until smooth. Set aside.

 

Prepare muffin battern:

5. With electric mixer whisk eggs, sugar and brown sugar.

6. Mix together dry ingredients (all-purpose flour, baking soda, baking powder, vanilla sugar, ground cinnamon and salt).

7. Sieve in dry ingredients alternative whit sour milk, rapeseed oil and cooled melted butter, fold in with rubber spatula until smooth. Mix only until ingredients are mixed.  



Assemble muffins:

8. Line muffin pan with big cupcake liners. 

9. Pipe layer of muffin batter bottom of cupcake liner, and top of it pipe good amount of cheesecake filling (divide hole cheesecake filling in 12 cupcake liner) and top of it spoon good amount of apple filling and finally sprinkle to the top good amount of crumble.

10. Bake muffins lower level of the 200 C (392 F) degree oven about 12-18 minutes or until those are done (I baked mine 14 minutes). Let muffins cool down. 


Notifications:
- I think cheesecake filling taste better when muffin is rest over night in the fridge, but let it be for awhile in room temperature before serving.  

-Muffin batter and crumble will enough over 12 muffins but cheesecake filling and apple filling will enough only 12 muffins. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti