torstai 19. heinäkuuta 2018
Raparperi-kaurapaistos/ Rhubarb Oatmeal Casserole
Perinteisesti tätä raparperi-kaurapaistosta syödään perheessämme jälkiruokana juhannuksena. Ohje on mummultani.
Taikina:
100g normaalisuolaista voita huoneenlämpöisenä
135g (1,5dl) sokeria
2 munaa
100g (1dl) kuohukermaa
2tl kardemummaa
2tl leivinjauhetta
178g (2 3/4dl) vehnäjauhoja
Päälle:
5dl-10dl raparperia kuorittuna ja pilpottuna
Kuorrutus:
75g normaalisuolaista voita
135g (1,5dl) sokeria
2tl vaniljasokeria
2,5dl kaurahiutaleita
Kuorrutus kolminkertaisena:
225g normaalisuolaista voita
405g sokeria
6tl vaniljasokeria
7,5dl kaurahiutaleita
Tee näin:
1. Valmista taikina. Vatkaa keskenään voi ja sokeri. Lisää munat joukkoon yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita keskenään kardemumma, leivinjauhe ja vehnäjauhot. Siivilöi keskenään sekoitetut kuivat aineet vuorotellen kerman kanssa taikinaan, kääntele tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhoitettuun vuokaan (itse jaan taikinan kahteen uuivuokaan. Käytän Pyrex 2,6 L ja vähän pienempää 1 L vuokaan. Taikinaa tulee noin 1,2-1,5cm paksuinen kerros vuokien pohjalle). Paista pohjaa uunin keskitasolla 175 astessa noin 25min (paistan vuokiani 15min).
2. Sillävälin kun pohja valmistuu tee kuorrutus. Sulata rasva paistinpannulla ja lisää joukkoon muut aineet. Sekoita kunnes tasaista ja ota paistinpannu pois liedeltä (itse teen kuorrutuksen aina kolminkertaisena, sillä tykkäämme että sitä on reilusti).
3. Ota vuoka pois uunista. Lisää kuoritut ja pilkotut raparperit puolikypsän pohjan päälle. Alkuperäisessä ohjessa raparperien määrä oli 5dl, mutta käytän itse noin 10dl raparperia. Lisää kuorrutus raparperien päälle.
4. Laita vuoka takaisin uuniin ja jatka kypsentämistä noin 25 min (minä paistan vuokiani 17 minuuttia). Tarjoa haaleana vaahtoutuvan vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.
Rhubarb Oatmeal Deseret
Traditionally in my family this rhubarb Oatmeal Casserole is eaten as dessert in midsummer. Recipe is from my grandmother.
Dough:
100g normally salted butter at room temperature
135g (150ml) sugar
2 eggs
100g (100ml) whipping cream
2tsp ground cardamom
2tsp baking powder
178g (275ml) all-purpose flour
On to top:
500ml-1 liter rhubarb peeled and chopped.
Oatmeal frosting:
75g normally salted butter
135g (150g) sugar
2tsp vanilla sugar
250ml rolled oats
Oatmeal frosting triple size:
225g normally salted butter
405g sugar
6tl vanilla sugar
750ml rolled oats
Do this:
1. Prepare dough. With electric mixer whisk together butter and sugar. Add eggs, one at time whisking well after each addition. Add alternatively to the dough flour mixture trough sieve with whipping cream. Mix together ground cardamom, baking powder and all-purpose flour, fold in until smooth. Pour dough into well greased and floured casserole (I divide dough into two casserole. I use one Pyrex casserole which size is 2,6 liters and other smaller one which size is one liter. Dough will come about 1,2-1,5 cm tick layer bottom of the casseroles). Bake in the middle level of the 175 degree (350 F) oven about 25 minutes (I bake my casseroles 15 minutes).
2. Meanwhile base is baking prepare oatmeal frosting. Melt butter in frying pan and add in other ingredients. Mix until smooth and take frying pan out of the stove (I make frosting always triple size while we like to have plenty of it).
3. Take casserole out of the oven and add over the half done base peeled and chopped rhubarb. Original recipe rhubarb amount was 500ml but I use about one liter. Add oatmeal frosting top of the rhubarbs.
4. Return casserole to the oven and continue baking about 25 minutes (I bake my casseroles 17 minutes). Serve in lukewarm with vanilla sauce or ice cream.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti