Ihanan pehmeät ja maukkaat voisilmäpullat runsaalla täytteellä. Pullataikina on ihan perinteinen pullataikina, jota olen aikaisemmin käyttänyt korvapuusteissa. Täytteen ohjeen olen ottanut Facebookin Leivotaan-ryhmästä. Täyte on herkullinen ja paistettaessa pysyy hyvin sisällä pullassa.
Pullataikina:
500g (1/2l) täysmaitoa
50g hiivaa
2tl suolaa
180g (2dl) sokeria
1rkl kardemummaa
1 muna
noin 910g (14dl) puolikarkeita vehnäjauhoja
150g normaalisuolaista voita huoneenlämpöisenä
Täyte:
150g normaalisuolaista voita huoneenlämpöisenä
68g (75ml) sokeria
3/4tl vaniljasokeria
48g (75ml) puolikarkeita vehnäjauhoja
Dansukker Siro erikoishienoa sokeria päälle ripoteltavaksi
Voiteluun:
1-2 munaa
Tee näin:
1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon (38 astetta). Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna.
2. Lisää vehnäjauhot vähitellen, aluksi sekoittaen puuhaarukalla ja sitten siirtyen vaivaamaan. Alusta taikina hyvin vaivaten. Kun olet lisännyt noin 780g (12dl) vehnäjauhoja taikinaan, alusta joukkoon pehmeä voi. Lisää taikinaan vaivaten loput vehnäjauhot (noin 130g eli 2dl). Vaivaa taikinaa vielä noin 10-15 min kunnes se irtoaa käsistä ja kulhosta. Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan.
3. Sillä välin kun taikina kohoaa valmista täyte. Lisää pehmeän voin joukkoon sokerit. Lopuksi siivilöi joukkoon vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi.
4. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi (noin 1h), ota se jauhoitetulle leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois.
5. Jaa taikina pieniksi paloiksi ja pyörittele palloiksi. Laita pallot leivinpaperilla vuoratun pellin päälle. Anna kohota kaksinkertaisiksi lämpimässä paikassa liinalla peitettyä (noin 15-30min). Voitele munalla. Tämän jälkeen tee etusormen ja peukalon avulla keskelle palloa reikä ja täytä reilulla määrällä täytettä ja lopuksi ripottele päälle reilusti hienoa sokeria (noin 1/2-1tl).
6. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 8-10 min. Anna jäähtyä liinalla peitettynä (laitan leivinpaperin suojaksi pullien päälle, jotta liina ei sotkeennu voista).
Butter Eye Bun
Wonderfully soft and tasty Butter Eye Buns whit proper amount of filling. Bun dough is traditional bun dough which I have used before in Cinnamon Rolls. Recipe for the filling I have took from Facebook Leivotaan-group. Filling is delicious and stays inside the bun well while baking.
Dough:
500g (500ml) whole milk
50g fresh yeast
190g (200ml) sugar
2 teaspoon salt
1 tablespoon ground cardamom
1 egg
150g normally salted butter at room temperature
about 910g (1400ml) all-purpose flour
Filling:
150g normally salted butter at room temperature
68g (75ml) sugar
3/4 teaspoon vanilla sugar
48g (75ml) all-purpose flour
Fine sugar for sprinkle to the top
Lubricate:
1-2 eggs
Do this:
1. Dissolve yeast into lukewarm milk (38 C) in a mixing bowl. Add in sugar, salt, cardamom and egg and mix ingredients together.
2. First add flour little at times mixing with spatula. When dough comes heavier start to knead flours to it. When 780g (1200ml) flour is added knead soft butter into the dough. Knead rest of the flour to the dough (about 130g=2dl). Then knead 10 to 15 mins after dough will loosen from the bowl and your hands. Cover the mixing bowl with a kitchen towel and leave the dough to rise in a warm place.
3. In the meantime, when the dough rises prepare filling. Put soft butter into bowl and add sugars. Finally sieve in all-purpose flour and mix until smooth.
4. When the dough has rice double size (approx. 1 hour), pour the dough onto a floured table and knead air bubbles off.
5. Divide the dough into small pieces and roll them balls. Lift balls over baking tin which is lined with baking paper. Prove for 15 to 30 minutes in warm place covered with kitchen towel. Afterwards brush the buns with beaten egg. Next make a hole in the center of the ball using your thump and index finger, fill the hole with good amount of filling. Finally sprinkle top good amount of fine sugar (about 1/2-1 teaspoon).
6. Bake at middle level of the 225 C degrees (437 F) degree oven about 8-10 mins, until golden brown. Set aside to cool, and cover the with kitchen towel (I but baking paper as cover top of the Buns before so that it does not get messy from the butter).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti