tiistai 10. heinäkuuta 2018

Raparperimurupiirakka/ Rhubarb Crumble Pie


Tein mustikkamurupiirakkaa ja mietin, että siitä voisi thehdä myös raparperisen version. Tästä tuli myös todella hyvää! Syksyllä tästä tulee varmasti tehtyä vielä omenainen versio :) 


Pohja:
135g (1,5dl) sokeria
150g normaalisuolaista voita huoneenlämpöisenä.
1tl vaniljasokeria
1 muna
1tl leivinjauhetta
195g (3dl) vehnäjauhoja

Raparperitäyte:
270g raparperejä kuorittuna
2,5rkl sokeria
1rkl perunajauhoja
1tl jauhettua kanelia

Murutaikina:
100g voita
90g fariinisokeria 
130g (2dl) vehnäjauhoja
1/2tl vaniljasokeria


Tee näin:

1. Aloita valmistamalla murutaikina. Sekoita keskenään Vehnäjauho ja sokerit. Kuutioi voi joukkoon ja nypi murumaiseksi seokseksi. Pistä sivuun odottamaan.

2. Valmista pohja. Sekoita keskenään vehnäjauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe, pistä sivuun odottamaan. Sekoita keskenään pehmeä voi ja sokeri nuolialla sekoittaen. Lisää joukkoon muna ja sekoita tasaiseksi nuolijalla. Lopuksi kääntele joukkoon jauhoseos. Painele taikina hyvin voidellun piirakkavuoan (noin 27 cm)  pohjalle ja reunoille. 

3. Valmista raparperitäyte. Pilko raparperit kulhoon. Lisää muut aineet ja sekoita raperperinpaloihin. Levitä raparperit pohjan päälle. 

4. Lopuksi ripottele murutaikina raparperien päälle. Paista 200 asteisen uunin keskitasolla tai toisiksi alimmalla tasolla noin 30 min, peitä pinta tarvittaessa leivinpaperilla tai foliolla (paistoin omani uunin toisiksialimmalla tasolla 25 minuuttia).



Rhubarb Crumble Pie

I did Blueberry Crumble Pie and I though I could made from that also rhubarb version. This came out delicious! In the autumn I will surely make apple version of this pie :)  


Bottom:
135g (150ml) sugar
150g normally salted butter in room temberature
1 teaspoon vanilla sugar 
1 egg
1 teaspoon baking powder
195g (300ml) all-purpose flour

Rhubarb Crumble Pie:
270g peeled rhubarb
2,5 tablespoon sugar
1 tablespoon potato flour 
1 teaspoon ground cinnamon 

Crumble:
100g normally salted butter
90g brown sugar 
130g (200) all-purpose flour
1/2 teaspoon vanilla sugar


Do this:

1. Start by making crumble. Mix together all-purpose flour and sugars. Cube butter, add in and with your fingers pinch to a crumbling mixture. Set a side. 

2. Make bottom. Mix together all-purpose flour, vanilla sugar and baking powder, set a side. Mix together soft butter and sugar with rubber spatula. Add in egg and mix with rubber spatula until mixed. Finally fold in flour mixture. Press the dough into a well greased pie casserole (about 27 cm) at the bottom and on the edges. 

3. Make rhubarb filling. Chop rhubarbs into bowl. Add other ingredients and mix with rhubarb. Spread rhubarbs over the bottom. 

4. Finally sprinkle the crumble over blueberries. Bake in the middle level or second lowest level of 200 C (392 F) degree oven for about 25 mins, if needed cover the surface with baking paper or foil (I baked my pie in the second lowest level of the oven for 25 mins).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti