maanantai 23. heinäkuuta 2018

Talonpojankakut/ Pesant Cakes


Tämän reseptin olen saanut mummultani. Nämä kuuluvat ehdottomasti suosikkikekseihini. Keksit tarvitsevat muutaman päivän aikaa vetäytyä saavuttaakseen herkullisen makunsa.


Talonpojankakut: (noin 45kpl)
200g normaalisuolaista voita huoneenlämpöisenä
180g (2dl) sokeria 

45g (75ml) mantelirouhetta (kuoritonta)    
292g (4,5dl) vehnäjauhoja
17ml tummaa siirappia
1 1/2tl leivinjauhetta



1. Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vahdoksi. Lisää joukkoon siirappi ja vatkaa tasaiseksi seokseksi.
 

2. Lisää rouhitut mantelit ja sekoita nuolijalla sekaisin.
 

3. Sekoita  vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi joukkoon jauhoseos ja sekoita nuolijalla tasaiseksi.
 

4. Pyöritä taikinasta pitkiä tankoja (halkaisija noin 3 cm).
 


5. Kelmuta tangot ja anna vetäytyä jääkaapissa noin 2 tuntia.
 

6. Leikkaa tangoista noin 1,5 cm paksuisia viipaleita ja laita ne leivinpaperin päälle uunipellille. Painele haarukalla matalaksi ja paista uunin keskitasossa 225 asteessa noin 3 minuuttia.


7. Laita jäähtyneet keksit ilmatiiviiseen rasiaan. Anna keksien vetäytyä vähintään kolme päivää!



Pesant Cakes

This recipe is from my grandmother. These are one of my favorite biscuits. These biscuits needs few days to rest in order to achieve delicious taste.


Pesant cakes: (approx. 45 piece)
200g normally salted butter at room temperature
180g (200ml) sugar
45g (75ml) almond crush (without peel)
292g (450ml) all-purpose flour
17ml dark syrup
1 1/2tsp baking powder



Do this:


1. Whit electric mixer whisk together butter and sugar until pale and fluffy foam. Add dark syrup and whisk until smooth.
 

2. Add crushed almonds and fold in with rubber spatula.
 

3. Mix together flour and baking powder. Add four mixture trough sieve into foam and fold in with spatula until smooth.
 

4. Roll the dough into long bars (diameter approx. 3 cm).
 

5. Warp bars with plastic warp and let them sit in the fridge about 2 hours.
 

6. Line baking tray with baking paper. Cut the bars approx. 1,5 cm slices and place slices onto baking tray. Press slices down with fork and bake middle level of 225 C degree (437 F) oven about 3 minutes.

7. Put the cooled cookies in an airtight container and allow to rest at least tree of days!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti