sunnuntai 22. heinäkuuta 2018

Jauhelihapyörät/ Minced Meat Pinwheels


Vanhaa reseptivihkoani selaillessa sieltä löytyi resepti jauhelihapyöriin. Päädyin sitä testaamaan ja lopputulos oli maukas. Alkuperäisen ohjeen täyteen muokkasin makuuni sopivammaksi. Ohjeella tulee noin 20 jauhelihapyörää.


Taikina:
250g maitorahkaa
250g normaalisuolaista voita
260g (4dl) vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
(2-3 valkosipulinkynttä  puristettuna)

Täyte:
400g naudan jauhelihaa
100g purjoa viipaloituna
80g eli noin puolikas punainen paprika kuutioituna
mustapippuria myllystä maun mukaan
1tl suolaa
4tl oreganoa
1tl pizzamaustetta
70g Rainbown tomaattitahnaa (reilu 3rkl)
3dl Mozzarella juustoraastetta (vähän alle 175g)

Voiteluun:
1 muna


Tee näin:

1. Valmista taikina. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe sekä halutessasi valkosipuli. Sekoita käsin joukoon pehmeä voi ja lopuksi rahka. Sekoita tasaiseksi taikinaksi, älä ylisekoita. Kaada taikina kelmun päälle ja kääri kelmu hyvin sen ympäri. Laita jääkaappiin ja anna vetäytyä noin 60 minuuttia.

2. Valmista täyte. Paista jauheliha. Mausta jauheliha tomaattitahnalla, suolalla, oreganolla, pizza mausteella ja mustapippurilla.  Lisää purjo viipaleet ja paprika kuutiot. Hauduta kannen alla hetki. Anna sitten täytteen jäähtyä.


3. Kauli taikina noin 30 x 50 cm kokoiseksi levyksi. Levitä jäähtynyt täyte taikinalevyn päälle ja ripottele päälle juustoraaste (jätän noin 1 cm:n levyisen alueen taikinalevyn yläreunasta täyttämättä ja sivelen siihen sormella vettä liimaksi). Rullaa taikinalevy rullaksi ja leikkaa siitä noin 2,5 cm:n kokoisia kiekkoja ja halutessasi muotoile kiekkoja varovasti käsin pyöreämmiksi. Laita kiekot leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle ja voitele munalla. Paista paloja 225 asteessa uunin keskitasolla noin 12-15 minuuttia.





Minced Meat Pinwheels

I was reading my old recipe book and I found there recipe for these Minced Meat Rolls. I decided to test it and end result was tasty. I modified filling of the original recipe to be more for my taste. Whit this recipe becomes about 20 Minced Meat Rolls. 


Dough:
250g quark
250g normally salted butter
260g (4dl) all-purpose flour
1tsp baking powder
(2-3 pressed garlic clove)

Filling:
400g minced beef meet 
100g leek sliced
80g about half of the red bell pepper cubed
black pepper from the mill for your taste
1tsp salt
4tsp oregano
1tl pizza spices 
70g tomato paste (fairly 3tbls) I used Rainbow tomato paste
300ml grated mozzarella cheese (abit under 175g)

Lubrication:
1 egg


Do this:

1. Prepare dough. Mix together all-purpose flour and baking powder and if you want pressed garlic cloves. Add in soft butter and mix with your hands. Finally add in quark and mix with your hands until sooth. Do not over mix. Pour dough onto plastic warp and warp it well around. Put it in the fridge and let it stand there about 60 minutes. 

2. Prepare filling. Fry minced meat. Seasoning it with tomato paste, salt, oregano, pizza spices and black pepper. Add in sliced leek and cubed bell pepper. Stew while under lid. Then take it out of the stove and let it cool down.  

3. Pour dough onto floured table and whit rolling pin roll out about 30 x 50 cm size  rectangular sheet. Spread over the dough sheet cooled filling and sprinkle cheese to the top (I leave about 1 cm:n wide area top of the dough sheet without filling and with my finger I brush water in it as glue). Roll the dough sheet up tightly starting from the longer side. Cut the bar into about 2,5 cm size pieces and if you want shape pieces gently with your hand more rounder. Put pieces over baking tray which is lined with baking paper and brush with egg. Bake middle level of the 225 C (437 F) degree oven about 12-15 minutes. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti