tiistai 17. heinäkuuta 2018

Mansikkatorttu/ Strawberry Tart


Tuoreista mansikoista pitää ainakin kerran kesässä tehdä perinteistä mansikkatorttua. Pohjan ohje on mummultani.


Torttupohja:
2 munaa
90g (100ml) sokeria
32g (50ml) vehnäjauhoja 
35g (50ml) perunajauhoja
1/2tl (2,5ml) leivinjauhetta

Päällinen:
300g (300ml) kuohukermaa
16ml sokeria
3,75ml vaniljasokeria
noin 2 litraa tuoreita mansikoita

Kostutukseen:
maitoa


Tee näin:

1. Valmista pohja. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään kuivat aineet. Siivilöi kuivat aineet taikinaan ja kääntele tasaiseksi. Kaada taikina hyvin voideltuun ja jauhotettuun torttuvuokaan (oman torttuvuokani halkaisia pohjan ala-osasta on 22cm ja ylhäältä 26cm). Paista uunin keskitasossa 175 asteessa 10-15 minutia (paistoin omaa torttupohjaani 11 minuuttia). Anna torttupohjan jäähtyä kokonaan ennen täyttämistä.



2. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja mausta sokereilla. Halutessasi kostuta torttupohjaa pienellä määrällä maitoa ja täytä haluamallasi tavalla. Itse survon haarulalla torttupohjan pohjalle muutaman mansikan. Tämän päälle lisään ohuen kerroksen kermavaahtoa ja viipaloin sen päälle reilusti mansikoita. Tämän jälkeen levitän loppun kermavaahdosta torttun päälle ja laitan paljon mansikan puolikkaita päälle.


Strawberry Tart

At least once in the summer I have to make this traditional tart from fresh strawberries. Recipe for tart base is from my grandmother.   


Tart base:
2 egss
90g (100ml) sugar
32g (50ml) all-purpose flour
35g (50ml) potato flour
1/2tl (2,5ml) baking powder

Toping:
300g (300ml) whipping cream
16ml sugar
3,75ml vanilla sugar
about 2 liters fresh strawberries 

For moisten:
milk


Do this:

1. Prepare tart base. With electric mixer whisk eggs and sugar until thick and pale foam. In another bowl mix together dry ingredients. Add flour mixture through sieve into foam and gently fold in until smooth. Pour batter into well greased and floured tart tin (my tart tin diameter from the bottom is 22cm and from up is 26cm). Bake in the middle level of 175 C (350 F) degree oven for about 10-15 mins ( I baked mine 11 mins).     

2. Whit electric mixer whisk whipping cream and add sugars. If you wish moisten your cake with little amount of milk and fill the tart the way you want. I like to do the way that for the bottom I mash with fork few strawberries and top of that I add thin layer of whipping cream. Then top of it I slice plenty off strawberries.  After this I spread rest of the whipping cream over the tart and and plenty of halved strawberries to the top. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti