torstai 26. heinäkuuta 2018

Mustikkakukko/ Blueberry Pie With Rye Crust


Mustikkakukko kuuluu jälkiruokiin, joita on ainakin kerran kesässä saatava. Resepti on mummultani.


Pohja:
250g normaalisuolaista voita huoneenlämpöisenä
90g (1dl) sokeria
260g (4dl) ruisjauhoja
1tl leivinjauhetta
65g (1dl) vehnäjauhoja

Täyte:
1 litra mustikoita
90g (1dl) sokeria
(30 perunajauhoja, jos käyttää pakastemustikoita 


Tee näin:

1. Valmista pohja. Sekoita keskenään pehmeä voi ja sokeri. Sekoita keskenään kuivataineet ja lisää ne taikinaan. Painele noin 2/3 osaa taikinasta hyvin voidellun vuoan pohjalle ja reunoille.


2. Lisää pohjan päälle mustikat ja niiden päälle sokeri. Jos käytät pakastemustikoita, niin sekoita perunajauho ja kohmeiset mustikat keskenään ennen mustikoiden lisäämistä. Peitä mustikat lopulla taikinalla (itse kaulin lopun taikina jauhotetun leivinpaerin päällä sopivan kokoiseksi levyksi ja leivinpaperin avustuksella kumoan levyn pohjan päälle ja sormilla painelen levyn kiinni pohjaan). Paista 200 astessa uunin keskitasossa noin 45-60 minuuttia (käytin tuoreita mustikoita ja paistoin mustikkakukkoani 45 minuuttia). Tarvittaessa peitä vuoka leivinpaperilla, jos pinta alkaa tummuman liikaa. Tarjoa haaleana vanilijajäätelön kanssa.




Blueberry Pie With Rye Crust

Blueberry Rooster belongs to deserts, which I have to get at least once in the summer. I have got this recipe from my grandmother.  


Base:
250g normally salted butter at room temperature
90g (100ml) sugar
260g (400ml) rye flour
1tsp baking powder
65g (100ml) all-purpose flour

Filling:
1 liter blueberries
90g (100ml) sugar
(30ml potato starch if you use frozen blueberries)


Do this:

1. Prepare base. Mix together soft butter and sugar. Mix together dry ingredients and add them into dough, mix until smooth. Press about 2/3 of the dough into bottom and edges of well greased casserole.  

2. Add blueberries top of the base and sprinkle sugar over the blueberries. If you use frozen blueberries mix potato starch and frozen blueberries together before adding blueberries top of the base. Cover blueberries with rest of the dough (I roll my rest of the dough over floured baking paper into suitable size sheet and with help of baking paper I overturn the sheet over the base. With my fingers I press sheet to the bottom. Bake in the middle level of the 200 degree (392 F) oven for about 45-60 minutes (I used fresh blueberries and I baked my pie 45 minutes). If needed cover your casserole with baking paper if surface of your pie starts to darken too much. Serve lukewarm with vanilla ice cream.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti